Senior Piping/Mechanical Designer

Zwijndrecht (Antwerpen), Belgium

Your new job

Ben je resultaatgericht tot in detail, maar houd je ook steeds het overzicht over al je werkzaamheden? Ben je flexibel pas je jezelf gemakkelijk aan in een groeiende en veranderende omgeving? En weet je hoe je de basic- en detailengineering uitvoert? Dan nodigen wij jou uit om te solliciteren!

Als senior designer ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van engineeringwerkzaamheden van de discipline werktuigbouw (piping/mechanical) conform de gestelde eisen in het projectplan en/of de opdracht met betrekking tot veiligheid, kwaliteit en klanteisen. Uiteindelijk realiseer je een ontwerp (bestaande uit tekeningen, berekeningen en technische specificaties) voor de vervolgfase van een project. Hierbij werk je nauw samen met collega’s van je eigen discipline en andere disciplines voor een optimale realisatie van deze projecten. Je draagt bij aan het opzetten en ontwikkelen van onder andere processchema’s en 3D lay-outs (piping, equipment en machinebouw) ten behoeve van proces- en productie-installaties. Je maakt werkomschrijvingen en specificaties voor de uitvoering.
Als designer lopen je werkzaamheden uiteen van het maken van conceptuele studies tot het participeren in het opstellen van detail engineeringspakketten. Hiertoe ontwerp je opstellingstekeningen, leidingplannen en isometrieën en vervaardig je leiding- en equipmentspecificaties. Daarbij wordt gebruik gemaakt van moderne computersoftware waaronder 3-dimensionale modellering van installaties. Naast je technisch inhoudelijke inzet voor projecten is intensieve communicatie met je collega's en opdrachtgevers een essentieel aspect van je werkzaamheden.
 

What do you offer?

  • Je hebt een afgeronde Bachelor- of Masteropleiding Werktuigkunde/Mechanica of gelijkwaardig.
  • Je hebt minimaal 5-10 jaar relevante werkervaring.
  • Je hebt een ruime ervaring in 3D ontwerp en affiniteit tot het uitwerken van piping (stress) studies.
  • Je beschikt over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels. Frans is een plus.
Daarnaast heb je een goed inzicht en de gedrevenheid om op detailniveau tot resultaten te komen, terwijl je in je werkzaamheden het overzicht bewaart. Je ziet kwaliteit en planning als voorwaarden voor succesvolle projecten. Je bent flexibel en denkt en werkt klant- en resultaatgericht. Je bent in staat je te verplaatsen in de vele verschillende technische uitdagingen die zich voordoen bij onze opdrachtgevers.

Het uitvoeren van werkzaamheden op locatie en/of bij een opdrachtgever behoort tot de mogelijkheden, evenals opdrachten in het buitenland.
 

What does Bilfinger Tebodin offer

Wij bieden je een leuke baan in een prettige werkomgeving binnen een internationaal bedrijf met kansen om te groeien, zowel in andere rollen of jezelf te ontwikkelen als een echte expert.
 
Verder krijg je een compleet pakket aan voordelen:
  • Een goed salaris
  • Een 13e maand
  • 20 vakantiedagen + 12 ADV dagen
  • Flexibele werkuren
  • Groepsverzekering en hospitalisatieverzekering
  • Persoonlijke en technische coaching

More information

Voor vragen kan je contact opnemen met Chelsea Marien, op telefoonnummer 03/250 28 01.
Uiteraard kun je meteen solliciteren via de Apply button.